Puppies are now 3 and a half weeks old and doing great. The diffrence in weight is big, as was with the last litter. But they all grew up the same size, so no worries. I wrote some extra info about this combination in dutch, scroll down. If interested I can translate, just mail me….

In Nederland zijn en/of waren de FSH4, CEA en PRA (en MDR1) gentesten voor Aussies niet verplicht, alleen een klinische ogentest. Ik heb onder die eisen het eerste nest met James en Megan gefokt. Met als noot dat Megan een verborgen loopsheid heeft, geen bloedverlies dus wist niet dat ze loops was, dus een loopsheid te vroeg gedekt, maar zonder problemen. Toen ik in Duitsland verder wilde fokken, bleken hier deze genetische testen allemaal normaal te zijn. Ik heb mijn honden voor veel geld laten testen om de beste fokresultaten. CEA, PRA, MDR1 bleken ze totaal vrij, helaas, helaas bleken ze allebei drager van HSF4 een risiko verhogend staar gen. Ik heb de puppiekopers van het eerste nest aangeschreven en ben op zoek gegaan naar een nieuwe eigen dekreu. Mijn super (en dure) James afgeschreven voor mijn fokkerij. My Love´s hondje gevonden, Benjamin, vrij op HSF4, wordt hopelijk mijn toekomstige dekreu, mist hij alle andere testen goed heeft. Ik wilde nog een teefje aanhouden en besloot een vreemde reu te zoeken (zodat Benjamin dit pupje later ook kan dekken). Ik ben twee keer naar die reu geweest, maar geen enkele interesse om te dekken. Dus de dekrijpheid al voorbij blijkbaar. Ik kom bij James en hij dekt haar in twee seconden: erop en vast…snelle man. Pech dus. Maar waarschijnlijk niet het goede tijdstip, dus afwachten. Tien pups waren het resultaat. Ik heb NATUURLIJK meteen alle pups HSF4 laten testen, met buikpijn tot het moment van de uitslag… Ze bleken allemaal slechts drager of vrij behalve éèn pupje, zij heeft het kansverhogende gen dubbel, voor haar zoek ik een vertrouwd adres, waar ze zeker gesteriliseerd wordt… Dus een speciaal adresje voor kleine Bes, een hondje met een risico (hoewel de ouders en voorouders generaties lang klinisch correct zijn) maar daar is de prijs ook naar. De andere zijn dus vrij of drager. Alles staat vermeld op mijn website… no secrets, geen problemen met deze pups…
Socialisatie en imprint is mijn specialisatie. En deze ouderdieren zijn ook nog eens zeer bijzonder qua karakter, echt geweldige honden. Bovendien levenslange begeleiding bij de pupjes, als gediplomeerd ingenieur in de Dierkunde en gedragsbegeleider.