Ik ben Toril Strooper, geboren in 1974 te Oss, in Nederland. Ik heb een opleiding Diermanagement gevolgd aan het van Hall Instituut in Leeuwarden en ben afgestudeerd Ingenieur in de Dierkunde. Ik heb tijdens mijn opleiding een aantal jaar als para-veterinair medewerker gewerkt. Na mijn opleiding kreeg ik een part time baan als schaapherder aangeboden. Ik heb dit een aantal jaar met plezier gedaan. Ik werd daarna aangenomen bij MBO Helicon Nijmegen, een dierverzorgingsopleiding. Ik was daar tien jaar docent ethologie, hondengedrag en diertraining.

In 2009 ben ik samen met mijn zoon Tomas en ál onze dieren, naar het wonderschone Thüringen vertrokken. Meer ruimte, natuur, mogelijkheden voor mijn kind, honden, poezen en paarden… Om een lang gekoesterde droom waar te maken… In 2011 is mijn dochter Kim geboren!

Onze grote 18e eeuwse vakwerken carré hoeve is de basis van een gevarieerd bedrijf. De paarden leven om ons huis en in grote natuurweilanden vlakbij. Zij vormen samen een hoog kwalitatieve fokgroep Rocky Mountain Horses. De investering was enorm, maar zo enorm trots ben ik op al mijn, met zorg uitgezochte merries en hengsten. Ik kan bij elke verkoop de garantie geven op een zeer goed paard, qua karakter, gezondheid, bouw en gangen. De honden en poezen leven om én in ons huis. Op de eerste plaats zijn het onze vrienden en een deel van het gezin, maar zij zijn ook de basis van een fokprogramma. Ik probeer jonge dieren te verkopen waar mensen blij en tevreden mee zijn. En dat de puppies, als ze naar het nieuwe gezin gaan, zó sterk op hun pootjes staan dat ze de wereld aan kunnen. Dit kan alleen met een goede socialisering. Dit gaat allemaal met een liefdevolle en professionele begeleiding. Deze website is gemaakt om reclame te maken voor mijn paardenfokkerij, en natuurlijk als informatiebron voor medeliefhebbers van deze prachtige dieren.

Sinds 2012 ben ik gediplomeerd examinator van de Rocky Mountain Horse Association.

 

Veel plezier en misschien tot ziens!

Toril Strooper

Toril Strooper

Friendmannsdorf  6

07580,  Friedmannsdorf-Seelingstädt

Germany

Tel:  +4936608215475

E-Mail

Toril's Rocky Mountain Horses